sdc - seism design competition

Concursul de Seismic Design,  este organizat în cadrul Conferinței Naționale SUA privind Inginerie Seismică și a reuniunii anulale a EERI(Institutul de Cercetare al Ingineriei Seismice) sunt organizatorii prestigiosului concurs.

În această competiție o echipă de studenți de licență trebuie să proiecteze și să construiască o structură din lemn de balsa. Structura este limitată de multe reguli, cum ar fi o limită de greutate, înălțimile individuale ale fiecărui etaj, limită totală de înălțime, și mai mult. Structura este supusă unei greutăți, și testată pe o masă vibrantă, care se mișcă pentru a simula un cutremur. Un accelerometru este plasat pe partea de sus a clădirii pentru a măsura cât de repede partea de sus a clădirii se mișcă. Structurile studenților sunt judecate pe o serie de criterii, inclusiv înălțimea structurii, numărul de etaje, suprafața închiriabilă, citirile accelerometru, și dacă structura se prăbușește.

Studenții Facultății de Construcții au avut performanțe în fiecare an încă de la începutul participării lor la acest concurs și până la ultima ediție.

Coordonatorul acestui concurs în cadrul Facultății de Construcții – Șef Lucrări Dr. Ing. Prodan Ovidiu

2016 – Locul I
2015

2015 – Locul I

2015

2014 – Locul I

2014-1

2013 – Locul III

2013

2012 – Premiul Egor Popov pentru Inovare Structurală

2012

2011 – Premiul Degenkolb pentru Inovare Structurală

SONY DSC

Facultatea de Construcții din Cluj-Napoca, este reprezentată de studenții săi începând cu anul 2011. 

Meniu